Monday, December 28, 2009

Udarea si Intretinerea Corecta a Florilor

De sute de ani oamenii folosesc florile si plantele decorative pentru a da viata spatiului in care locuiesc, caci o camera de zi sau chiar un balcon de apartament decorat cu florile potrivite are un aer aparte care poate inveseli camera daca sunt alese flori de culori potrivite sau poate aduce retusuri finale la decoratia interioara a apartamentului daca plantele sunt alese astfel incat sa se potriveasca cu mobila sau zugraveala.

Dar daca doriti sa inveseliti atmosfera din locuinta dumneavoastra cu ajutorul platelor si florilor decorative trebuie sa stiti cateva sfaturi despre intretinerea acestora, caci daca nu sunt intretinute corespunzator majoritatea plantelor se vor usca in scurt timp, cu exceptia cactusilor si altor specii originare din zone mai aride.

Deoarece unele plante si flori necesita o intretinere mai amanuntita iar altele cresc singure fara prea mult efort din partea noastra va puteti orienta atunci cand alegeti plantele care va vor decora locuinta si in functie de acest aspect.

Din categoria plantelor usor de intretinut putem enumera cactusii, care pot rezista fara apa o perioada indelungata, deci ar fi potriviti in cazul in care afacerile sau serviciul va poarta deseori in afara localitatii pentru perioade de timp mai lungi. Craciunita este o asemenea planta, ea facand parte din familia cactusilor, cu florile alb-rozalii, nu necesita intretinere aproape deloc, dezvoltandu-se bine in aproape orice conditii. Singura problema care poate aparea daca optati pentru un membru al familiei cactusilor sunt parazitii, dar intr-un apartament sau locuinta bine intretinuta acestia sunt rar intalniti.

Pentru cei care prefera altceva decat cactusii ei pot alege aproape orice planta din floraria locala atat timp cat aleg tipul de pamant potrivit pentru dezvoltarea plantei alese (in aceasta privinta va puteti consulta cu vanzatorul sau vanzatoarea din florarie), aleg si un loc potrivit luminat, si nu uita sa ude planta de cate ori este nevoie pentru specia aleasa. Alti factori deasemenea importanti ar mai fi si un ghiveci de o marime potrivita si optional folosirea unui ingrasamant special.

Florile sau plantele decorative necesite un mic efort din partea noastra, iar in schimb acestea ne inveselesc gradina sau apartamentul, si sa nu uitam ca plantele produc oxigen, asa ca fiecare dintre noi ar putea sa aibe macar un ghiveci unde locuieste!

No comments:

Post a Comment